werkproces 1Tosca van Oorschot, is gespecialiseerd in het uitvoeren van kunstprojecten met kinderen van de basisschool leeftijd. Deze projecten kunnen afgestemd worden op de wensen van de de school. Het zijn projecten die kinderen helpen op een leuke en creatieve manier bewust te worden van het belang van cultureel erfgoed. Ook wordt het creatieve proces bij kinderen op gang gebracht waardoor ze gaan onderzoeken, experimenteren en uitvoeren. Tosca gaat op zoek naar cultureel erfgoed in de omgeving van de school en maakt daar een serie lessen over.  Met behulp van presentatie materiaal zoals foto’s of een filmpje, wordt in het kort de geschiedenis van het onderwerp belicht. Aan relevant werk van kunstenaars wordt aandacht besteed.

Dan gaan de kinderen zelf aan de slag. Ze maken boetseerwerken die iets over het onderwerp vertellen. Tijdens het werken kunnen de kinderen de sfeer van vroeger ervaren, de verschillen tussen toen en nu ontdekken en bewuster leren kijken naar zaken die ze anders niet zouden hebben opgemerkt. Ook leren ze op eigen werk en dat van anderen te reflecteren. Al doende ontdekken ze de mogelijkheden van klei. Ze leren vorm te geven, vormproblemen op te lossen, en oog te krijgen voor verhoudingen.Ter afsluiting  kan een tentoonstelling worden georganiseerd voor ouders en leerlingen van de andere klassen. Er worden twee soorten projecten aangeboden ; een eenmalige workshop van 90 minuten of een lessenserie bestaande uit 3 lessen van 60 minuten. 
U kunt u voorbeelden van projecten bekijken op de links:   /  Selamat Makan  /  Toen op de boerderij / Griezels in de zee  / https://www.bronsbeeld.com/museum-amstelland/     Voor meer informatie kunt u mailen naar tosca@bronsbeeld.com of bellen naar 0031 (0)639799005.